כניסה למפרסמים | פרסם באתר | צימרים בצפון | שלח הודעה לבעלי הצימרים | צימרים פנויים | יישובים | מפת האתר צימרים

מסעדות מומלצות בכנרת ובאזור

 
» מסעדות מומלצות בכנרת ובאזור »כתבות שאפו שאפו
מסעדות מומלצות בכנרת ובאזור
מאת: רועי עפרון


אני גר קרוב לכנרת וכשגרים בנוף המקסים הזה ונושמים בריזה קרירה מהאגם, נהיים כל הזמן רעבים. אז מה עושים ?, עולים על האוטו ונוסעים לחפש מסעדות בכנרת ובאזור.
 

 את זה שכותב שורת אלה אוהב לאכול, אתם כבר יודעים וגם המוכרות בחנויות הבגדים שמחפשות לי ג'ינסים במידה 46  ( ממחר דיאטת כסאח ). אבל מה לעשות, אני גר קרוב לכנרת וכשגרים בנוף המקסים הזה ונושמים בריזה קרירה מהאגם, נהיים כל הזמן רעבים. אז מה עושים ?, עולים על האוטו ונוסעים לחפש מסעדות בכנרת ובאזור. תאמינו לי, יש הרבה כאלה. הכנרת נותנת השראה לשפים ולטבחים, שמתבטאת בטעם, בצבע, בניחוח ובעושר המנות.

 יסלחו לי נושאי כוכבי המישלן הצרפתיים האנינים והמדויקים, אלה שיש להם גם סרגל ומחוגה במטבח ולא רק סכין שף מדוגמת. המטבח הישראלי מייצר לו שפה משלו עם ניבים מקומיים וטעמים עזים. סליחה לואר, מצטערים בורגון, בגליל ובגולן גדלים חומרי גלם משובחים שעולים אפילו על אחיהם הצרפתים ושפים מופלאים ורבי דמיון עושים בהם להטוטים.

 מסעדות מומלצות בכנרת ובאזור הפכו זה מכבר למוסדות חברתיים לכל דבר, עם מועדוני מעריצים, פרלמנטים מקומיים, סדנאות שפים, ערבי שירה ומופעים של אמנים מהשורה הראשונה.

 כטוב ליבם של הסועדים ביינות המעולים הגדלים במרומי הגולן והגליל, כשהשיחה קולחת והצחוק מגביה עוף, זורמות אל השולחן מנות דגל אופייניות לאזור. קדירות בקר עם ירקות שורש ביין או בבירה, סטייקים משובחים ומיושנים היטב מעדרי רמת הגולן, ירקות ועשבי תיבול מדהימים בטעמם, סלטים מרעננים שזוהרם מעיד על טריותם, והרטבים והמטבלים, צריך לטעום כדי להאמין.

 אז איפה בכלל מתחילים לספר לכם על מסעדות מומלצות בכנרת ובאזור. גבוה מעל הכנרת, במושב רמות, מחכה לכם מסעדה ששמה מעיד על צורת חיים מיוחדת ושף עם זקן לבן, עיניים מאירות והומור מטורף, מפליא לבשל ארחת טעימות חגיגית שטעמה נשאר ונשאר.

 מסעדות בטבריה, בטיילת יגאל אלון ובמרכז העיר מביאות את סגנונן הקולינארי המיוחד, המשלב סיפורים מהווי העיר ומההיסטוריה המפוארת שלה.

 על גדות הירדן, מרחק נגיעה מהכנרת ישנן מסעדות שתשארנה את סועדיהן פעורי פה. התיירים הרבים הפוקדים אותן מביאים בחזרה לארצם את בשורת הקולינאריה הישראלית ואת השאלה הנצחית, "איך לעזאזל הם עושים את זה"...

 ומהרדיוס הראשון של הכנרת, הטובל את רגליו במים, אל מסעדות באזור הכנרת, המרוחקות קצת יותר, אבל שוות לא פחות.

 דגים, בשרים, פסטות, מרקים, צמחוני, תנ"כי, חלבי, קפה ארומאטי, כריכים וטוסטים, קינוחים. איזה קונספט קולינארי שתבחרו, תמצאו כאן. חגיגה של טעמים וניחוחות. שפים וטבחים שאינם מסתתרים מאחורי הילה זוהרת ומורמת מעם, אלא באים לשבת עם אורחיהם ולנהל איתם שיחות חולין.

 קהל הסועדים הפוקד תדיר מסעדות בכנרת ובאזור, מורכב הן מתושבי המקום והן מתיירים, ממטיילים ומנופשים, מצביע ברגליים ומוכיח שקורה כאן משהו טוב.

 המאמר נכתב עבור אתר שאפו צימרים